Domeinnaam voor Webshop

Wat moet je nog doen voordat je een webshop kan starten??

De inkopen zijn gedaan en alles producten zijn binnen. Wat moet je nog doen voordat je een webshop kan starten?

Manlief was inmiddels ook bezig om de boel in gang te brengen. En daar kwam de eerste vraag al: welke theme wil je? Ehhh…wat wil ik???
Een theme bepaalt hoe je webshop er uiteindelijk uit komt te zien.
Nadat hij me een link had door gestuurd met verschillende soorten themes kon ik aan het zoeken gaan. Hoe wil ik dat mijn webshop eruit komt te zien? Welke indeling is handig voor mijn producten? Wat wordt mijn stijl en wat vind ik mooi? Weer heel wat om over na te denken dus, maar uiteindelijk hebben we samen een keuze gemaakt. Hij kon aan de slag.

Maar al vrij snel kam zijn tweede vraag: welke domeinnaam wil je?
Tja…dat valt nog niet mee. Wat past erbij en voornamelijk, wat is er nog vrij?
Ik wilde graag een domeinnaam waar het woord “kinderaccessoires” in voor kwam. Blijkt dat mensen daar helemaal niet op zoeken! Geen goed plan dus. Na wat verschillende opties leek me at-kindershop.nl een geschikte domeinnaam. At staat voor Animare trendstyle. Mocht ik ooit nog eens een andere nieuwe webshop willen beginnen dan kan die ook met at beginnen en weet ik vrijwel zeker dat de naam vrij is.

Omdat ik een aantal producten zelf maak, wilde ik daar mijn eigen naam aangeven. Er moesten dus labels komen die in de sjaals genaaid konden worden.
Na wat zoek werk kwam ik er al vrij snel achter dat labels laten maken voor mij niet te betalen was.
Creatief denken dus, en uiteindelijk heb ik ze zelf gemaakt. Weer naar de markt voor een lap witte katoen. Manlief maakte mijn logo geschikt voor labels en ondertussen bestelde ik transfer papier.
Op een avond aan het knutselen geslagen en het resultaat waren achttien labels met mijn eigen naam erop. Best iets om trots op te zijn!

En ja hoor, daar kwam vraag nummer drie van manlief: hoe wil je dat de homepage eruit komt te zien?
Een beetje idee had ik wel, maar ik had natuurlijk geen idee wat wel en niet kon. Ik heb wat voor hem getekend hoe ik de indeling wilde hebben en dat ging wel lukken. Maar welke foto’s en teksten zet je er dan op. Weer iets om eens uitgebreid over na te denken dus. De homepage is de belangrijkste pagina van je website dus die moet wel goed worden. En niet alleen foto’s en teksten maar ook over kleuren moest ik na gaan denken. Tot in het kleinste detail wilde hij weten: welke kleur wil je de afbeelding van je winkelwagen?
Ppffff….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *