Inkopen voor mijn webshop - shoe socks

Inkopen voor mijn Webshop

Het belangrijkste bij een nieuwe webshop is natuurlijk wat ga ik verkopen? Omdat ik originele producten zocht was de uitdaging extra groot.
Uren heb ik achter de computer gezeten. Zoeken, zoeken, zoeken naar producten die aan mijn eisen voldeden en die ik wilde inkopen voor mijn webshop.

Na lang zoeken kwam ik sokken tegen die gemaakt worden in China. Shoe Socks. Dit zijn sokken voor de aller kleinste die eruit zien als schoenen. Nog nooit gezien in Nederland. Ik vond ze zelf super leuk, maar omdat ik geen kleine kinderen meer heb, toch maar eens even bij familie en vrienden geïnformeerd wat die ervan vonden. De reactie waren zo overweldigend dat ik geen moment meer heb getwijfeld en gelijk verschillende soorten Shoe Socks heb ingekocht. Maar ja..China hè, dat duurt dus een maand of drie voordat het binnen is. Wachten dus.

Onder tussen had ik bedacht dat het me leuk leek om zelf sjaals te maken. Nou ben ik zelf niet zo handig met de naaimachine, maar al na één telefoontje had ik iemand gevonden, met veel ervaring, die dit leuk vond om voor mij te doen.
Op een ochtend zijn we samen naar de markt gegaan om eens te kijken wat er aan stof voor kinderen is, wat het kost en of het rendabel is om te gaan verkopen. Stof genoeg in allemaal leuke patroontjes en trendy kleuren. En dan komt de vraag: hoeveel ga ik inkopen? Zou er belangstelling voor zijn? En hoe snel verkoop ik een voorraad?
We zijn voorzichtig begonnen met drie kleuren stof voor ongeveer twaalf verschillende sjaals. Dat leek me een mooi start aantal en bijmaken kan altijd nog. Nog wat leuke applicaties en lintjes voor erbij en de naaister kon beginnen.

Ook kwamen we die dag langs een wol winkel. Zo’n leuk, klein winkeltje, die je bijna niet meer tegen komt en waar de klant nog koning is.
Wat ik hier zocht? Na lang googelen vond ik colsjaals voor kinderen. Heel leuk, maar ook heel duur om in te kopen. Dus die wilde ik zelf gaan maken zodat ik weer een origineel product in de webshop kon plaatsen.
Na wéér veel overleg met vrienden en familie waren we het er allemaal over eens dat een colsjaal ideaal is voor kids. Geen sjaals meer die afgetrokken worden en kwijt raken. Geen irritante knopen meer onder je kin en geen lange slierten sjaal die in de weg zitten bij het buiten spelen.
In het wol winkeltje kocht ik een aantal bollen wol en wat verschillende brei naalden. Zo, voorlopig had ik weer werk genoeg.
Maar hoe lang moet zoiets worden? Ik heb de deur bij mijn vriendin plat gelopen deze weken. Haar kinderen moesten steeds passen. Maar uiteindelijk mocht het resultaat er ook zijn.

Op een ochtend in de zomer vakantie, toen het een dagje iets minder warm was, ben ik met mijn dochter naar Venlo gereden. Deze groothandel kende ik al omdat ik daar ook vaak kom voor de webshop in mode accessoires.
Ik wist dat ze leuke meiden dingen hadden. Grote kar mee naar binnen dus en het duurde dan ook niet lang voordat die aardig gevuld was. Haar accessoires, kettingen en armbanden. Zelfs een paar leuke tassen hadden ze er. Na veel gepuzzel en gereken ( daar was dochterlief voor) stonden we na ruim 2 uur weer buiten.

Het belangrijkste werk is dus gedaan. De bestelling uit China was al na vier weken (!) binnen. Super snel dus.
Alle inkopen voor de nieuwe webshop zijn nu binnen, maar we kunnen nog steeds niets verkopen.

Volgende keer: hoe nu verder?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *